046 - 763 04 04
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Quocirca roept Ricoh uit tot ‘leider’ in printbeveiliging

Ricoh is door internationaal onderzoeksbureau Quocirca opnieuw uitgeroepen tot leider in printbeveiliging in hun rapport ‘Print Security Landscape 2024’. Deze onderscheiding weerspiegelt Ricohs voortdurende inzet om printbeveiliging te verbeteren, vooral nu hybride werkomgevingen en artificial intelligence (AI) de traditionele printinfrastructuur transformeren.

Leider in printbeveiliging

Uit onderzoek van Quocirca blijkt dat printgerelateerde gegevensinbreuken nog altijd een aanzienlijke dreiging vormen. Zo geeft 67% van de respondenten aan dat zij het afgelopen jaar minstens één incident met gegevensverlies hebben ervaren, tegenover 61% in 2023.

Wereldwijd toonaangevend in beveiliging

Quocirca erkent Ricoh als marktleider vanwege zijn wereldwijde service, uitgebreide beveiligingsoplossingen en diepgaande expertise van cyberbeveiliging. Het rapport roemt vooral het uitgebreide aanbod aan beveiligingsproducten, IT-diensten en oplossingen, en de beschikbaarheid hiervan in ongeveer 200 landen over de hele wereld.

Ricoh biedt op maat gemaakte diensten die naadloos aansluiten op de beveiligingsbehoeften van klanten. Een team van experts realiseert een sterke beveiligingsstrategie, die regelmatig grondig wordt getest en geëvalueerd en niet gebonden is aan specifieke apparaten. Daarnaast geeft Quocirca aan dat specifieke bedrijfsovernames door Ricoh hebben bijgedragen aan de versterking van hun expertise in cyberbeveiliging.

Verwachtingen van klanten overtreffen

“Door de opkomst van hybride werken en AI vervagen de grenzen van traditionele printbeveiliging. Hierdoor nemen de risico’s toe en is een meer krachtige aanpak nodig”, zegt Tim Scharn, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland. “Wij bieden beveiligingsoplossingen die niet alleen voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze zelfs overtreffen. Zo kunnen zij printen zonder zorgen.”

Hierom is Ricoh marktleider volgens Quocirca

Onder ‘marktleiders’ verstaat Quocirca leveranciers die uitblinken in strategische visie én de breedte van hun dienstaanbod. Bedrijven die veel hebben geïnvesteerd in hun diensten en infrastructuur en beschikken over sterke leveringscapaciteiten. Hierom is Ricoh marktleider volgens Quocirca:

  • Een wereldwijd bereik in ongeveer 200 landen.
  • Uitgebreide beveiligingsoplossingen voor het hele assortiment aan hardware en oplossingen.
  • Een geavanceerd aanbod van IT-diensten en expertise, mede dankzij strategische overnames.

Download hier een samenvatting van het rapport waarin Ricoh opnieuw tot leider in printbeveiliging wordt.

Wil je meer weten over printbeveiliging? Neem gerust contact op met onze specialisten via 046 – 763 04 04 of kijk eens bij software voor een veilige printer.