046 - 763 04 04
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Een printer leasen of huren

In het hedendaagse bedrijfsleven is efficiëntie essentieel. Het lijkt misschien een klein detail, maar de keuze voor een printer kan een grote invloed hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering. Bedrijven, groot of klein, vertrouwen vaak op printers voor hun dagelijkse taken. Van het afdrukken van belangrijke documenten tot het maken van kopieën en het scannen van bestanden: de printer is een cruciaal onderdeel van de werkomgeving. Maar hoe maak je de keuze tussen een printer kopen of leasen? In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen van een printer leasen en waarom dit voor veel bedrijven een slimme keuze is.

Een printer leasen of huren

Een printer leasen of huren?

Printer leasen is een optie waarbij een bedrijf de printer niet koopt, maar huurt voor een vooraf bepaalde periode. Dit kan variëren van enkele maanden tot meerdere jaren, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf. Gedurende deze leaseperiode betaalt het bedrijf een vast bedrag per maand, wat zowel de huur van de printer als eventuele onderhouds- en servicemogelijkheden dekt. Dit betekent dat je profiteert van een hoogwaardige printer zonder dat je direct een grote investering hoeft te doen.

De voordelen van een printer leasen of huren

1. Geen grote investering vooraf

Een van de grootste voordelen van printer leasen is dat er geen aanzienlijke kapitaaluitgave nodig is. Bij het kopen van een printer moeten bedrijven vaak een fors bedrag in één keer betalen. Dit kan een grote impact hebben op de cashflow, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven. Door te leasen, verspreid je de kosten over een langere periode en behoud je financiële flexibiliteit. Dit maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot geavanceerde printtechnologie zonder dat je de volledige prijs vooraf hoeft te betalen.

2. Altijd toegang tot de nieuwste technologie

De technologie in de printindustrie ontwikkelt zich snel. Wat vandaag de dag als een geavanceerde printer wordt beschouwd, kan over enkele jaren verouderd zijn. Wanneer je een printer koopt, zit je vast aan die technologie totdat de printer aan vervanging toe is. Bij printer leasen profiteer je echter van regelmatige updates en innovaties. Wanneer er een nieuw model beschikbaar komt met betere functies of een hogere efficiëntie, kun je eenvoudig overstappen naar dit nieuwe model, zonder dat je de volledige aanschafkosten hoeft te dragen.

3. Flexibele capaciteit

Elk bedrijf groeit, krimpt of verandert in de loop der jaren. De printbehoeften van vandaag zijn mogelijk niet hetzelfde als die van morgen. Printer leasen biedt de flexibiliteit om op te schalen of juist af te schalen wanneer dat nodig is. Heb je tijdelijk meer capaciteit nodig tijdens een drukke periode? Of juist minder capaciteit wanneer de vraag afneemt? Door te leasen kun je eenvoudig je printoplossingen aanpassen zonder extra kosten of moeite.

4. Volledige service en onderhoud

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van printer leasen is de inbegrepen service en onderhoud. Bij het kopen van een printer ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties. Dit kan leiden tot onverwachte kosten en stilstand in je bedrijf wanneer de printer defect is. Bij het leasen van een printer, zoals via Ricoh Document Center Zuid, wordt dit allemaal voor je geregeld. Toners worden automatisch aangevuld wanneer ze bijna op zijn, en bij storingen is er snel een monteur ter plaatse. Dit minimaliseert de downtime en zorgt ervoor dat je printer altijd optimaal presteert.

5. Efficiënt voorraadbeheer

Naast service en onderhoud biedt printer leasen vaak extra voordelen zoals efficiënt voorraadbeheer. Dit betekent dat je niet hoeft te stressen over het bijhouden van toners en andere benodigdheden. Veel leasecontracten bevatten automatische bestellingen voor toners en andere verbruiksartikelen wanneer deze bijna op zijn. Dit bespaart tijd en voorkomt dat je zonder belangrijke materialen komt te zitten op een cruciaal moment.

Een printer leasen of kopen: wat is de beste keuze?

De keuze tussen een printer leasen of kopen hangt af van de specifieke behoeften van je bedrijf. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, maar over het algemeen biedt leasen meer flexibiliteit en minder risico’s, vooral voor bedrijven die willen blijven innoveren zonder grote kapitaalinvesteringen te doen. Hieronder enkele overwegingen:

  • Kosten op lange termijn: Hoewel leasen voordelig kan lijken, kunnen de maandelijkse betalingen op lange termijn hoger uitvallen dan de initiële aanschafprijs van een printer. Het voordeel is echter dat deze betalingen voorspelbaar zijn en dat alle service- en onderhoudskosten zijn inbegrepen.
  • Technologische veroudering: Een groot nadeel van kopen is dat je vastzit aan de technologie van dat moment. Printers kunnen na een paar jaar verouderd raken, terwijl je bij leasen altijd toegang hebt tot de nieuwste modellen.
  • Capaciteit: Wanneer de printbehoeften van je bedrijf fluctueren, biedt leasen de flexibiliteit om je printercapaciteit aan te passen. Dit is een voordeel dat bij het kopen van een printer niet beschikbaar is.

Kies voor Ricoh Document Center Zuid voor jouw printoplossingen

Bij Ricoh Document Center Zuid begrijpen we dat elk bedrijf unieke printbehoeften heeft. Of je nu een multifunctionele printer nodig hebt voor je kantoor of een eenvoudig model voor tijdelijke projecten, wij hebben de oplossing voor je. Onze leasecontracten zijn flexibel en afgestemd op jouw behoeften. Daarnaast zorgen we voor een volledige service, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is: je bedrijfsvoering.

Flexibel een printer leasen of huren voor korte of lange termijn

Heb je maar voor een korte periode een printer nodig? Of zoek je een oplossing voor een langere termijn zonder de verplichtingen van een aankoop? Bij Ricoh Document Center Zuid kun je ook kiezen voor het huren van een printer. We leveren snel en efficiënt, en aan het einde van de gebruiksperiode halen we de printer weer bij je op. Dit maakt huren een ideale oplossing voor bedrijven met tijdelijke projecten of seizoensgebonden printbehoeften.

Meer informatie en contact

Een printer leasen of huren biedt bedrijven talloze voordelen, van financiële flexibiliteit tot technologische innovatie en volledige service. Het is een ideale oplossing voor bedrijven die willen groeien zonder vast te zitten aan verouderde technologie of onverwachte onderhoudskosten. Of je nu kiest voor een multifunctionele printer of een eenvoudig model, leasen biedt de zekerheid van een perfect functionerende printer die meebeweegt met de behoeften van jouw bedrijf.

Ben je geïnteresseerd in het leasen van een printer? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met de perfecte printoplossing voor jouw bedrijf.

 

Ricoh Document Center Zuid (RDC Zuid) werkt nauw samen met multinational Ricoh en combineert op die manier de expertise, het service-niveau en de slagkracht van een internationale wereldspeler, met de betrokkenheid, flexibiliteit en het inlevingsvermogen van een regionale partner.